Njega i održavanje

Ulazna vrata INOTHERM proizvod su visoke kvalitete, izrađen za dugotrajnu uporabu.

Kako bi se osigurala trajna funkcionalnost i estetska postojanost, potrebno se pobrinuti za redovitu i stručnu pravilnu njegu te održavanje proizvoda. Da bi izbjegli nastanak veće štete, proizvod je potrebno stalno kontrolirati te eventualna oštećenja odmah sanirati.

Uvažavajući samo nekoliko osnovnih uputa, proizvod će vam na vaše, a i naše zadovoljstvo, služiti više desetljeća. Pritom će vam pomoći set za njegu i održavanje koji ćete dobiti prilikom preuzimanja vrata.

Preporučujemo da za njegu i održavanje upotrebljavate priloženi set za čišćenje s mazivima.

NJEGA aluminijskih I nehrđajućih površina

Eloksirane, praškasto lakirane i nehrđajuće površine izložene vanjskim utjecajima zahtijevaju redovitu njegu.

Lijep dekorativni izgled proizvoda za više desetljeća osigurat ćete samo redovitim čišćenjem.
Naime, vanjski dijelovi nisu izloženi samo vremenskim opterećenjima, već i industrijskim plinovima i agresivnim česticama koji zajedno s kišnicom i rosom površinu izjedaju i tako ugrožavaju optički izgled proizvoda.
Čišćenje se ne smije obavljati za vrijeme, odnosno na mjestima koja su izložena izravnom suncu. Temperatura površine tijekom čišćenja može biti maksimalno 25 ºC.
Potrebno je koristiti PH-neutralna sredstva za čišćenje koja ne oštećuju površine.

Skorene nečistoće koje se mogu ukloniti samo učinkovitim otapalima potrebno je očistiti krajnje pažljivo. Naime, agresivna otapala mogu prouzrokovati trajna oštećenja površina u obliku vidljivih mrlja. Da biste izbjegli takva oštećenja proizvoda, prije čišćenja se obvezno uvjerite (testnim čišćenjem na dijelovima proizvoda koji pri uobičajenoj uporabi nisu vidljivi) da sredstvo za čišćenje neće oštetiti površine proizvoda.


OKOVI

Svi su okovi već nauljeni.

Možebitne nečistoće nastale kod ugradnje proizvoda potrebno je odmah očistiti (izvođač ugradnje).

Jednom godišnje potrebno je nauljiti sve gibljive dijelove okova.

Čišćenje okova dozvoljeno je samo sredstvima za čišćenje koja ne otklanjaju korozijsku zaštitu.

Povremeno je potrebno kontrolirati vijke, odnosno osigurati da su čvrsto zavrnuti.

IZOLACIJSKO STAKLO

Za redovno čišćenje stakla potrebno je koristiti uobičajena sredstva za čišćenja za staklo koja se mogu temeljito isprati vodom. Zabranjena je uporaba abrazivnih sredstava za čišćenje ili sredstava s agresivnim kemijskim učinkom. Suho čišćenje silikonskih dijelova nije dozvoljeno.

BRTVE

Da bi se osigurala trajna upotrebljivost brtvi, potrebno je povremeno provjeriti, odnosno osigurati da su uvijek čiste. Preporučljivo je brtve jedanput godišnje namazati priloženim mazivom, da ostanu čim elastičnija.

INOTHERM SET ZA ČIŠĆENJE I NJEGU VRATA

EXTRA – Sredstvo za čišćenje površina od aluminija

Specijalno sredstvo za čišćenje primjereno je za intenzivno čišćenje metalnih boja i finih strukturnih boja. Alu sredstvo za čišćenje EXTRA nanosimo na površinu mekanom krpom kojom temeljito čistimo prljava mjesta . Metalne praškasto lakirane površine očistite mokrom mekanom pamučnom krpom kako biste izbjegli površinska oštećenja i mrlje.

Sredstvo za njegu i zaštitu brtvi

EPDM je sredstvo za njegu i održavanje brtvi koje su ugrađene u alu elemente. Sredstvo mekanom krpom nanesemo na dostupne površine brtvi i brtvu temeljito očistimo. Brtve je potrebno svakih pola godine provjeriti i po potrebi očistiti. Tako ćete osigurati dugogodišnju elastičnost i životni vijek brtvi.

Sredstvo za površine od nehrđajućeg čelika Edelstahl-Clean

Ovo je sredstvo za čišćenje i konzerviranje površina od nehrđajućeg čelika. Sredstvo za čišćenje za nehrđajući čelik namijenjeno je za čišćenje pojedinih dijelova od nehrđajućeg čelika na površinama vrata Inotherm (ručkame, kvakame, …). Sredstvo za čišćenje za nehrđajući čelik munjevito očisti zračnu hrđu i očišćenu površinu ujedno i dugoročno zaštiti. Sredstvo za čišćenje za nehrđajući čelik Edelstahl-Clean osigurava i konzerviranje vratnih površina od nehrđajućeg čelika i time osigurava dugoročnu zaštitu od ponovnog onečišćenja.

Ulje za održavanje i zaštitu okova

Ovo je sredstvo za njegu, održavanje i zaštitu mehaničkih gibljivih dijelova na području šarki i ostalih gibljivih okova. Uporaba sredstva za zaštitu i njegu okova osigurava dugotrajno i besprijekorno djelovanje. Sredstvo za zaštitu okova na okovu stvara zaštitni sloj koji sprječava škripanje i ostale neželjene zvukove.