Česta pitanja

Koji su zahtjevi za ulazna vrata ugrađena u pasivnu kuću?

Ulazna vrata u pasivnoj kući jako su bitan element, stoga jedino kvalitetan proizvod koji je stručno ugrađen osigurava željenu izolaciju i nepropusnost zraka. Vrata bolje izoliraju ako nema staklenih površina. Ako se odlučite za model vrata sa staklenim površinama, bolje je da staklo bude u jednom komadu nego u više manjih staklenih površina.

Koeficijent prolaska topline prozora i vrata u toplinskom omotaču zgrade mora iznositi Uw ≤ 0,90 W/(m2K) u skladu sa standardom SIST EN 14351-1:2006+A2:2016 te moraju biti ugrađeni po načelu brtvljenja na tri razine kako je definirano u smjernici RAL.

Više o izolaciji možete pročitati u našom blog članku.

Mogu li naknadno ugraditi čitač otisaka prstiju?

Biometrijski čitač s motornom bravom koja automatski zaključava i otključava vrata ne može se ugraditi na već izrađena varata. Zbog ugrađenih električnih komponenata, prijelaza i izlaza kabela, cjelokupna izrada vrata s ugrađenom biometrijom zahtijeva drugačiju izradu koja se može izvesti samo prilikom izrade vrata.

Čime mogu očistiti ulazna vrata od aluminija?

Vrata od aluminija možete očistiti čistom vodom s minimalnim dodatkom pH- neutralnih ili manje alkalnih sredstva za čišćenje. Površinu nježno očistite mekanom krpom za čišćenje.

Preporučujemo da vrata čistite na umjerenim temperaturama koje ne prelaze 25 °C.

Više o pravilnoj njezi i održavanju ulaznih alu vrata možete pročitati u našem vodiču.

Kakvu montažu odabrati?

Kvalitetna ugradnja ulaznih vrata ključna je za osiguranje funkcionalnosti i energetske učinkovitosti tijekom životnog vijeka vrata.

Odabrati možete klasičnu montažu vrata kod koje se otvor između dovratnika i zida popunjava s poliuretanskom pjenom ili drugim izolacijskim materijalom te se dovratnik pričvršćuje sidrima i vijcima.

Preporučljivo je i sve se više klijenata odlučuje za energetski učinkovitu ugradnju ulaznih vrata prema smjernicama RAL.

Kod energetski učinkovite ugradnje ili ugradnje prema smjernicama RAL primjenjuje se sustav ugradnje brtvljenjem fuge između prozora i objekta na tri razine – unutrašnjoj, središnjoj i vanjskoj.

Gdje se nalazi salon poduzeća INOTHERM?

Salon s najviše izloženih vrata i opreme nalazi se u izložbeno-prodajnom prostoru na adresi Remetinec 48 F, 10020 Zagreb
Hrvaška.

Ostala prodajna mjesta Inotherm alu ulaznih vrata naći ćete ovdje.

Koja je maksimalna dimenzija vrata bez doplate za dimenzije veće od uobičajenih?

Maksimalna širina jednokrilnih vrata za veće dimenzije bez doplate iznosi 1160 mm.

Maksimalna širina jednokrilnih vrata za koja nudimo jamstvo iznosi 1260 mm.

Maksimalna visina vrata za veće dimenzije bez doplate iznosi 2250 mm.

Maksimalna visina vrata za koja nudimo jamstvo iznosi 2700 mm.

Kakav je postupak za dobivanje ponude?

Naš je savjet da za ponudu najprije približno izmjerite otvor (od zida do zida) u vašem objektu.

Kao sljedeći korak, preporučujemo da pomoću web konfiguratora jednostavno odaberete model vrata te ga prema vlastitim željama dizajnirate bojama, staklima i dodacima. Tako dizajnirana vrata jednostavno klikom na „pošalji upit“ pošaljete na obradu.

Najkasnije u roku od 24 sata primit ćete informativnu neobvezujuću ponudu. Ako će vam naša ponuda odgovarati, s komercijalistom dogovorite posjet montera koji će izvršiti točno mjerenje.